Fläckpolska

och annan folkmusik och dans som vi besöker, deltar i eller arrangerar.

torsdag 16 oktober 2014

Borås spelmansstämma

Trots regnet blev det en mycket lyckad dag i Ramnaparken.Det var demonstration av och möjlighet att själv prova på olika slöjdtekniker, försäljning av slöjdmaterial, folkmusik, buskspel, dansuppvisningar m.m.

I Ramnakyrkan var det Slöjdföredrag med Man of wool textilkonstnär Erik Torstensson berättar om sitt konstnärskap. Han är textilkonstnär och arbetar som pedagog med huvudinriktning mot tovning, färgning och spinning. I hans konstnärliga verksamhet står textil skulptur och rumsliga objekt i fokus. Som pedagog frilansar han och åker runt till många olika platser i Sverige 
 


 




Allspel med invigning av Hitta Folkmusikens 3:e Lyssnarstation. Invigningstalare Borås kommunfullmäktiges ordförande Per-Olof Höög.

















Folkmusikkonsert med Hans Kennemark en Sveriges främsta folkmusiker.Hans är riksspelman på låtar från Västergötland sedan 1985. Hans kraftfulla och känsliga fiolspel har man genom åren kunnat uppleva i grupper som Forsmark tre, Bäsk, Tritonus och på senare år i den finsk-svenska gruppen Nordik tree. Hans har tillsammans med Alf Hambe skrivit mässan ”I välsignan och fröjd” och ”Requiem – Nu är en dag framliden”.                                                                                                           






 

 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar